Finn biler og biltester

Toyota Corolla

Toyota Corolla

I et plutselig anfall av eksperimenteringslyst (hadde de kanskje gått lei av å bli beskyldt for å være så kjedelige?) gikk Toyota for et merkelig frontdesign på denne Corolla-generasjonen. To runde lykter som ga den et utseende som et merkelig insekt.
Noen likte det sikkert, men veldig få av dem var i den tradisjonelle kjøpegruppa. Det gikk nemlig stygt ut over salget og faceliften kunne ikke komme kjapt nok.
Golf IV fra samme tid flyttet grenser på interiørsiden i denne klassen. Det slo ikke spesielt heldig ut for Corolla. Spesielt de enkleste utstyrsversjonene falt stygt gjennom. Her er det grå billigplast over hele linja og følelsen i brytere og hendler er omtrent som på en komfyr fra samme tid.
Som vanlig fra Toyota mye å velge mellom: både tre- og femdørs kombi, firedørs sedan og stasjonsvogn. Motorutvalget starter på 1,3-liter bensin og ender på 2-liter diesel. Stasjonsvogna kom også med firehjulstrekk, den har ikke så mange konkurrenter på bruktmarkedet.

Vanlige feil og problemer

benny mener benny quote Corolla har på mange måter blitt selve symbolet på en evighetsmaskin – og ikke helt uten grunn. Det finnes imidlertid noen småting utover vanlig service og vedlikehold du bør sjekke før et eventuelt kjøp. Bremseskivene kan være slitt/urunde. Dette merkes som vibrasjon i ratt og bremsepedal ved forsiktig nedbremsing. Sjekk også bremserørene for rust. På noen biler har det vært lekkasje fra bensintank/bensinpåfylling på grunn av rust. Foringer og ledd i for- og bakstilling bør også sjekkes.

Hva skal du betale

De billigste bilene, som er av første årsmodell og som har gått langt, koster fra ca 30 000 kr og oppover. Dyrest er stasjonsvogn med firehjulstrekk – her må du regne med ca 100 000 kr for en fin 2001-modell.

+ Pluss

Ekstra rimelig på grunn av utseendet
Toyota-kvalitet

- Minus

Ultratrist interiør
Merkelig design før faceliften

Beste kjøp

En fin, velholdt og rød 5-dørs kombi av siste årsmodell, med klimaanlegg.

Styr unna

4-dørs sedan av typen med «torskeøynelykter» foran. Den er ikke vakker…

Fakta - Toyota Corolla (velg år og variant)

Motor data
 • Boring, mm:
 •  
 • Dreiemoment O/min:
 •  
 • Dreiemoment O/maks:
 •  
Forbruk / Utslipp
 • Aks.0-100:
 •  
 • Avgasskrav:
 •  
Drivverk
 • Drivstoff:
 •  
Mål
 • Høyde:
 •  

Historikk

1997 Toyota lanserer åttende generasjon Corolla. Den nye Corolla leveres som 2-dørs kombi, 5-dørs kombicoupe, 4-dørs sedan og 5-dørs stasjonsvogn. Motorer er en 1,3 bensin på 86 hk, 1,6 bensin på 110 hk, 1,8 bensin på 110 hk og 2,0 diesel med 80 hk. Corolla leveres med 4-trinns automat eller 5-trinns manuell. Corolla fås med forhjulsdrift eller som firehjulstrekker (kun stasjonsvogn). Utstyrsnivåer er Terra, Ginza, Luna og Sol.
1998 Corolla blir tilgjengelig som G6, en 6-trinns manuell.
2000 Corolla får en facelift. Etter mye klaging fra kunder blir de runde frontlyktene erstattet med firkantede. 1,3 bensin blir tatt vekk, og inn kommer en 1,4 bensin på 97 hk.
2002 Toyota avvikler produksjonen av åttende generasjon til fordel for niende generasjon.

annonse

Sjekk også

Nissan Almera (2000-2007)

Almera etterfulgte en rekke med Sunny-utgaver fra Nissan da den kom i 1995. Dette er andre generasjon, som ble lansert i 2000. Almera fikk skryt for kjøree..

Volkswagen Golf (1998-2003)

Fjerde generasjon Golf markerer et vannskille i denne modellens historie. Her tok VW et stort skritt i upmarket-retning, og lanserte en bil som både så ut og..

Opel Astra (1998-2004)

Astra strakk seg hele ti cm i akselavstand og la på seg seks cm i lengde til andre generasjon. Designet ble også strammere og litt røffere. Bagasjerommet ble..

Spør Benny om Toyota

Benny
Det finnes 21 ubesvarte spørsmål om Toyota. Hjelp Benny å svare

Siste svar fra Benny om Toyota Corolla

 
hva synes du om bmw M3 ? er det en bra bil? og hva bør man gi for en sånn bil?
Spurt av Anonym om Toyota Corolla
Benny svarer:October 31, 2012 kl. 11:34
Jepp -nesten det tøffeste som finnes ;-)
Du får fin M3 for ca 150 000 og oppover (E36).

Sjekk også denne linken:

http://www.tv2.no/underholdning/broom/bmw-m3-det-ble-ikke-toeffere-enn-dette-3340090.html
 
Hei Benny. vet du hvilke motorer toyota hadde oljeforbruk problemer med? Gjelder det alle VVT-i motorer? jeg har en 2002 corolla e12 med 1.4 vvti. Er det noe jeg bør frykte på min ?? Den er fin for øyeblikket.

takk på forhånd
Spurt av Anonym om Toyota Corolla
Benny svarer:April 13, 2012 kl. 10:45
Heisann. Hei problemmotoren til Toyota var 1,8-literen
 
Hei, Benny!
Jeg har en Toyota Corolla 94 mod. som lyser rett i skyene, lurte på hvor og hvordan jeg kunne stilt lysene litt lavere, om mulig.

Martin
Spurt av Anonym om Toyota Corolla
Benny svarer:December 30, 2011 kl. 11:13
Det er helt klart både nødvendig og heller ikke vanskelig.

Det finnes justeringskruer ved lyktene hvor man gjør dette.

Vil vel kanskje anbefale deg å få gjort det på et verksted med et skikkelig lysjusterings-apparat. Det tar 2 minutter og gir deg perfekt lysbilde - og gjøres ofte gratis / på sparket...

Er du forresten sikker på at du ikke har noen innv. justering av dette?
 
Er dette den beste bruktbilen man kan kjøpe med tanke på kvalitet og driftsikkerhet?
Spurt av Anonym om Toyota Corolla
Benny svarer:October 31, 2011 kl. 10:47
Om det er den beste - det vet jeg ikke, men at det er en av de aller beste er helt sikkert!

Tenker du bruktbil så har jo tidligere eier og oppfølging underveis også mye å si.
 
Hei.
Skiftet begge hjullagrene på bilen i fjor sommer. Har nå mistanke om at det ene må skiftes igjen. Er ikke dette litt rart? Og hvor lenge kan man kjøre med et slitt hjullager før man bytter?
Spurt av Anonym om Toyota Corolla
Benny svarer:June 22, 2011 kl. 10:18
Jo det høres rart ut. Sikker på dette? Jeg ville sjekket nøye.

Når det først har kommet ulyd fra et hjullager, så må du være innstilt på å bytte dette ganske fort - lyden blir veldig for MYE verre.

Og det finnes vel egentlig ingen grunn til å vente?

Hvor lenge du kan kjøre finnes det ikke noe fasit på. Mitt råd er å dobbeltsjekke om det virkelig er hjullagret som har gått igjen - er det det så skift, jo før jo bedre.
 
er det så mye hokus -pokus med å skifte lambdasonde i min 97. mod. corolla et verksted nektet å ta jobben, påstod at de ikke hadde verktøy
Spurt av Anonym om Toyota Corolla
Benny svarer:April 18, 2011 kl. 10:51
Høres rart ut, for selve jobben med å bytte sonden skal være plankekjøring. Det eneste jeg kan tenke meg er at de ikke hadde verktøy for å slette feilkoder / lamper som lyste etc.
 
Hei. Vurderer å selge min 98 modell Toyota Corolla 5 dørs.
den har gått 150000 km
er i god stand,lite tegn til rust.
EU godkjent til 2012.

Hva tror du jeg kan forvente å få for den?
Spurt av Anonym om Toyota Corolla
Benny svarer:April 15, 2011 kl. 11:00
Heisann.

En velholdt og pen slik bil vil du på ca 40 - 45 000 kr for.

Lykke til med salget!
 
hei har en toyota corola stasjonsvogn.... det er ikkje rust på den og er gått 145000km.... lurte på sån ca kva tror du eg kunne ha fått for den.... det er automat gir cd/radio... sommer vinter jul stål felg... mod 1998
Spurt av Anonym om Toyota Corolla
Benny svarer:December 1, 2010 kl. 12:42
Hei du! Dette er en bil som du vil få ca 45 - 50 000 kroner for hvis den er hel, pen og i god stand.
 
Hei Benny!er 19, går med planer om å kjøpe min første bil og tenker da på en corolla g6.Problemet mitt er at de virker litt vanskelige å finne med 1,6liters motoren, de fleste har den litt tammere 1,3literen, noe som ikke er like interessant for meg, har du noen tips for å finne en?Dessuten, er det noe å se opp for annet enn rust?
Spurt av Anonym om Toyota Corolla
Benny svarer:May 21, 2010 kl. 13:04
Heisann. Jeg er enig med deg i at en 1,3-liter er litt tam, og at G6 er et godt valg. Problemet er at det ikke ble solgt så mange nye, og derfor er den også ganske uvalig på bruktmarkedet.

Men det ligger da noen ute på finn.no Legg inn at autosøkk, så får du en mail når det legges ut nye biler. Sjekk også Auto.db og Zett.no.

Corolla er greie biler. Pass på fersk EU-kontroll og god service historikk. De kan også rust litt, så sjekk litt nøye før du kjøper.
 
hei! Jeg lurte på om en må bytte over instrumentpanelet og bensinpumpe når en skal sette en 4A-FE motor med girkasse fra en 92-corolla i en 86-corolla gl-sun.
Spurt av Anonym om Toyota Corolla
Benny svarer:April 9, 2010 kl. 12:21
Hallo du. Instrumentene skal det ikke være nødvensig å bytte, men bensinpumpa er det nok lurt å flytte over! Lykke til med prosjektet!
 
Hallo,Jeg har kjøpt meg en 1993 toyota corolla combi 1,3 L. Jeg lurer på hvilken sokkel har lyspærene som er i parklysene,(H1,H3,H7? eller?)FOr jeg har skiftet pærene på kjørelysene, men e usikker på hvilken størrelse parklys pærene har?
Spurt av Anonym om Toyota Corolla
Benny svarer:March 10, 2010 kl. 12:12
Heisann. Parklysene har ikke den "valige" inndelingen med H4, H7 osv. Må innrømme at jeg hat srudd lite på Toyota og derfor er litt usikker her. Det er antageligvis en lietn på rære på ca 5 watt - men om den er med eller uten sokkel tør jeg ikke si. Ta den ut og se på den da vel, så ser du fort hva du skal ha. Dessuten så vet de det helt sikkert hos Toyota om du kjøper ny pære der!
 
æ har nettopp kjøpt mæ en Toyota corolla 1993 1,3 kombi. Er dette en bra bil generelt ? Men har et problem med starteren ? den klikker når den ikke starter motoren. Er dette et normalt problem eller på denne bil typen ?
Spurt av Anonym om Toyota Corolla
Benny svarer:January 27, 2010 kl. 12:18
Hei Bjørn. Javisst er dette gode biler. Men selv en Toyota kan gå i stykker etter 17 år!

Det kan nok være starteren din som har gått. Det skjer. Slitte børster eller treghet. Er du handyman tar du den ut og fikser det selv. Eller i alle fall prøver.

MEN: Aller først burde du sjekke batteriet. Er det "nok strøm" på dette? Hvis ikke det er det klikker det bare i starteren...
 
Ser meg om etter en mindre stasjonsvogn. Vurdere en Corolla 2007 1,4 D4D Stv. Men ser også på Volvo V50 2006 mod 1,6 D med litt mer km men ca samme pris. Hva er det beste kjøpet? Begge bruker ca like mye drivstoff ser det ut som. V50 har partikkelfilter, men tette serviceintevall. Corolla er uten filter, men 30’’ på service. Hva slags "skavanker" er de to merkene kjent for?
Spurt av Anonym om Toyota Corolla
Benny svarer:November 27, 2009 kl. 12:35
Begge to er fine biler, men Volvon gir litt mer status.

Corolla er en evighetsmaskin, med veldig lite feil og mangler. Volvo V50 er også gode biler, og har bedre seter enn Corolla.

V50 har derimot hat litt diverse "irriterende smårusk" rent kvalitetsmassig. Hvem du velger blir en smaksak. Jeg hadde nok gått for Volvoen.
 
Hei, etter at jeg har bytte til vinterdekk,så hender det at det kommer en klikkelyd i venstre bakhjul når jeg kjører. Det kommer og går, hjulet sitter ordentlig på. Lagt merke til at det kommer ofter når det er vått i været (kan være innbilning). Hva kan dette være, er det farlig å kjøre med bilen??
Spurt av Anonym om Toyota Corolla
Benny svarer:November 27, 2009 kl. 12:32
Hei Atle. Hvis du er sikker på at hjulet sitter riktig på, og at det er brukt riktige bolter, så kommer nok lyden fra bakbremsen. Tror ikke at dette er noe farlig, men jeg ville allikevel fått sjekket opp i det.
 
Har en 1.8 liters bensin corolla 4wd 90 mod. Han har brukt endel olje alltid (er dette vanlig på denne motoren?) Synes oljeforbruket er gått opp enda mer i det siste (må fylle etter to til tre ganger på 10000 km fra min til full på peilepinnen.) Har observert litt ojesøl på slangene til oljekjøleren, men ingen lekasjedrypp på parkeringsplass. Kan oljeforbruk og denne vesle "svettingen" ha en kombinasjon?Takk på forhånd. Knut
Spurt av Anonym om Toyota Corolla
Benny svarer:November 17, 2009 kl. 20:09
Hei du. Tviler på at det er den lille svettingen som er årsaken til dette. Det er nok sannsynligvis slitte stempelringer eller ventilstyringer / tettinger som er årsaken til dette.Ikke noen uvanlig sak på disse ellers så gode bilene.
 
bruker så mye olje.. hav skjer med det ??
Spurt av Anonym om Toyota Corolla
Benny svarer:November 11, 2009 kl. 12:39
Hallo Stig. Du sier ikke noe om hverken motor eller alder så svaret blir litt generellt.

Oljeforbruk kommer stort sett av to ting. Enten slitte stempelfjærer / stempler / sylindre eller slitte ventilstyringer / defekte ventiltettinger. Hvis det ikke lekker olje ut da...?

Ventiltettingene er det jeg ville gjort først. Det er det enkleste og billigste.
 
har det kommet ut opplysning om corolla sedan exusiv 2010 model?
Spurt av Anonym om Toyota Corolla
Benny svarer:November 11, 2009 kl. 12:35
Heisann. Nei jeg har ikke hørt noe om denne...
 
Hei,Jeg har nettopp fått meg min første bil, en Toyota Corolla 1.3XLI, 1990-modell. Jeg finner nesten ingen spesifikasjoner til denne bilen som feks. toppfart, akselerasjon fra 0-100 km/t og lignende. Vet du om noen av spesifikasjonene til denne bilen?
Spurt av Anonym om Toyota Corolla
Benny svarer:November 10, 2009 kl. 21:49
Redd den er for gammel til å være i systemet vårt. Men du finner utrolig mye på nettet hvis du søker litt "smart" på google. Vil også foreslå at du poster et spørsmål på forumet vårt, det er nesten alltid NOEN som vet
 
Vurderer kjøp av en 1976 Toyota Corolla KE30. Eneste rusta som er befinner seg som bobler i hjulbuene bak. dempere må byttes ut. Ellers er dette en hel bil. men finnes det noen skjulte fall lemmer her? bilen er jo trossalt 34 år gammel. Og bilen skal brukes som bruksbil ikke stå stille halve året.Håper på svar.mvh T. Bakken
Spurt av Anonym om Toyota Corolla
Benny svarer:October 23, 2009 kl. 12:19
Heisann!, dette er en annerledes bruksbil ? det er i tillegg en veteran ? og billig å eie. Dette er absolutt gode biler og jeg tror ikke det er mange fallgruver her ? borsett i fra det du må regne med av elde og normal slitasje. Det viktigste her blir å holde rusten i sjakk.

Denne har bakhjulstrekk og er ingen stor vinterbil når det gjelder framkommelighet.

Pass godt på den og stell pent med den så har du en fin bruks-veteran!
 
Jeg har en gammel Toyota Corolla 1988 modell, 1.3 l som fusker en del. Jeg byttet plugger for 15 dager siden og da gikk den helt fint igjen.No så har den begynt å fuske igjen og jeg slit med å komme oppi normal fart 80 km\t og slit virkelig i motbakke, må kanskje helt ned i 1\2 gir for å komme opp en middels bakke.Har du noen tips til meg?
Spurt av Anonym om Toyota Corolla
Benny svarer:October 19, 2009 kl. 12:49
Jøss en Corolla som ikke er i orden??? Mine tips blir som følger: Sjekk og evt skift rotor og fordelerlokk samt tennplugg kabler. Da tipper jeg den går igjen... Lykke til!
 
hvor mange hester har 97 mod 1,3L 16v? Tror den har 75 hk men er ikke sikker. Vil det hjelpe å kjøpe effektanlegg og sportsfilter på den? blir den litt kvikkere da?
Spurt av Anonym om Toyota Corolla
Benny svarer:October 9, 2009 kl. 12:33
Hei Magne. -97 hadde både det som (av en eller annen grunn?) kalles serie I med 75 hk, og serie II (med ?fiske" øyne) med 88 hk. Skal du ha en sprek bil er vel neppe Corolla med 1,3-lite det smarteste kjøpet uansett.

Og det er bare helt minimalt med effekt du får ekstra ved å sette på sports-eksos og filter. Men lyden blir i alle fall tøffere? Tipper du får maks 5 hk ekstra om det er verdt pengene må du nesten vurdere selv.
 
Hei, lurte på om hvor mange hk 97 mod 1,3L 16v har? tror det er 75 hk, men jeg er ikke sikker. Blir den kvikkere om du setter på effektanlegg og sportsfilter?
Spurt av Anonym om Toyota Corolla
Benny svarer:October 9, 2009 kl. 12:32
Hei Magne. -97 hadde både det som (av en eller annen grunn?) kalles serie I med 75 hk, og serie II (med ?fiske" øyne) med 88 hk. Skal du ha en sprek bil er vel neppe Corolla med 1,3-lite det smarteste kjøpet uansett.

Og det er bare helt minimalt med effekt du får ekstra ved å sette på sports-eksos og filter. Men lyden blir i alle fall tøffere? Tipper du får maks 5 hk ekstra. Om det er verdt pengene må du nesten vurdere selv.
 
Hei. Alle sier at jeg bør kjøpe Toyota. Vil ha en billig - under 25 000 kroner - og dirftsikker bil. Kunne ikke brydd meg mindre om hva det er. Hva er det vitkigste å sjekke, og er det Toyota jeg bør kjøpe?
Spurt av Anonym om Toyota Corolla
Benny svarer:September 30, 2009 kl. 12:41
Hei. Toyota er generellt gode biler. Men til 25 000 så får du en gammel en - og gamle biler går i stykker, også Toyota. Det er lurt å velge noe japansk, og Corolla er ikke noe dårlig valg.

Andre tips kan være: Mazda 323, Mitsubishi Colt eller kanskje en Hyunadi Accent.
 
Hei!Jeg lurer på hvilke modeller av Corolla Sol 5 -dørskombi man bør styre unna.Sønnen min har fått innvilget trygdebil og den skal helst holde i 11 år.Toyota virker som det mest sikre merke å velge med tanke på levetid etter hva jeg har forstått.Takk!
Spurt av Anonym om Toyota Corolla
Benny svarer:September 28, 2009 kl. 12:07
Hei Lena. Det er fint å høre! Har forstått at det ikke bare er enkelt å få innvilget en slik bil.

Når bilvalg så er Toyota noe av det tryggeste man kan kjøpe. Og jeg vil ikke si at det er noen modell man MÅ styre unna. En litt godt utstyrt variant er dog å foretrekke - og Sol-varianten - er jo det.
Jeg trodde trygdebiler var helt nye? 5-dørs Corolla finnes kun som brukt... Uansett lykke til!
 
har kjøpt en toyota corolla,1,4.2000mod.kjørt 102000.alle service er holdt på,ikkeno rust.no er det tatt full service på.og prisen vi betalte var 89000.har du noe å si på den prisen?
Spurt av Anonym om Toyota Corolla
Benny svarer:September 21, 2009 kl. 12:53
Hei. Du har i alle fall ikke blitt lurt! Men det kan heller ikke kalles noe kjempe-kupp. Men det er en riktig og fornuftig pris for en fin bil. Tror du vil bli godt fornøyd med denne! Lykke til med bilen!
 
hei jeg lurer på på en toyota corolla 1997. hva er intervalen på disse bilene?
Spurt av Anonym om Toyota Corolla
Benny svarer:June 18, 2009 kl. 12:52
15 000-km intervaller - annen hver stor og liten service.
 
Hei.Jeg er i en vurderingsfase om jeg skal kjøpe meg bil, og ser på det som langt mer pålitelig og kjøpe i en bruktbilbutikk enn fra en privatperson. I hvilken grad mener du det er vanlig at brukbilbutikkene har gjennomgått bilen for de vanligste feilene du har listet opp for hver modell?Genial bruktbilguide dere har her på broom.no!!!
Spurt av Anonym om Toyota Corolla
Benny svarer:June 10, 2009 kl. 12:40
Hei - takk for ros, det er alltid hyggelig! :)

De fleste merkeforhandlere vil jo på litt nyere bil ha tilstandsrapport og garanti på bruktbilene. Dette får du ikke av en privatperson. Koster gjerne litt mer, men tryggheten er viktig når du kjøper bruktbil!
 
hvilket er det best? toyota corolla 1,6 linealuna 1999 eller toyota avensis 1,6 1999?
Spurt av Anonym om Toyota Corolla
Benny svarer:June 9, 2009 kl. 12:11
Jeg ville nok hatt en Avensis, men så har jeg to barn og kjæreste med hund. Ellers er begge to veldig gode og driftssikre biler, så dette blir en ren smaksak. Men, det må jo nevnes at 1,6 er i snausete laget i en så stor bil som Avensis.
1 | Se alle

Siste nytt om Toyota