Finn biler og biltester

2018 BMW i3 S

BMW i3S: Elbil-suksessen har fått moro-versjon

BMW med spesialutgave av i3.

BMW i3 har helt siden den ble introdusert i 2014, vært en elbilfavoritt i Norge.

Faktisk ligger den an til å bli en av Norges mest registrerte biler også i 2017.

Med tanke på salgssuksessen, er det kanskje ikke så rart at de velger en forsiktig tilnæring når de skal fornye den.

Vi dro til Portugal for å sjekke om det egentlig er noe som er verdt å skrive hjem om. Der fikk vi prøve en helt ny versjon av i3 som vekket nysgjerrigheten – nemlig i3S.


Hva er nytt?

Endringene på vanlige i3 er ikke store. Men det er noen mer eller mindre viktige detaljer du ikke ser. Blant annet er ESP-systemet blitt betydelig raskere enn tidligere. Det er gode nyheter for norsk vinterføre.

I tillegg har den flere online-tjenester i BMW Connect, en ny parkeringsassistent og flere valgmuligheter på farger og detaljer i coupeen. Ikke så mye å skrive hjem om, der altså.

i3S er imidlertid verdt en nærmere titt. Den har litt ekstra fraspark, litt tøffere utseende, 10 mm lavere understell, 40 mm bredere sporvidde, 20" felger, mer lekne kjøreegenskaper – og høyere pris.

I forbindelse med faceliften og nye i3S, blir også batterigarantien forlenget på begge varianter av i3. Tidligere var den 8 år/100.000 kilometer, nå blir den 8 år/160.000 kilometer.


Hva er styrker og svakheter her?

i3 har alltid vært en av de mest kjøreglade bilene i segmentet. Med i3S er den blitt enda noen hakk hvassere. Særlig når det ikke går så veldig fort, oppleves den vanvittig smidig. Nesten gocart-aktig. Det gjør den morsom å kjøre.

S-utgaven har fått et revidert design, og ser faktisk en god del barskere ut enn den vanlige i3-en.

I tillegg er effekten økt fra 170 til 184 hk/270 Nm. 0-100 km/t tar kun 6,9 sekunder – mot 7,3 i en standard i3. Det økte frasparket er godt merkbart og gir skikkelig GTI-følelse.

Baksiden av medaljen er at S-utgaven har noe dårligere rekkevidde. Offisielt er den 280 kilometer, mens den er 300 i vanlige i3.


Hvem er konkurrentene?

Faktisk er det på mange måter Opel Ampera-e som er mest sammenlignbare konkurrenten. Men selv om den på papiret kanskje framstår som et bedre kjøp (bedre rekkevidde, mer plass og mer standardutstyr), hjelper jo ikke det så lenge du ikke kan få bilen.

Dermed snakker vi plutselig om Nissan Leaf. Den har bedre rekkevidde og lavere pris – men er ikke like sporty og rask.


Vil naboen bli imponert?

Nja, i3 er ikke en flashy bil, men den skiller seg ut, og S-en er litt tøffere enn standardutgaven. De røde og sorte testbilene med 20" sorte felger får mange lange blikk under lanseringen i Lisboa. Men så er jo heller ikke elbiler i nærheten av like innarbeidet her som i Norge.


Hva koster den?

313.000 kroner er startprisen for spesialutgaven – rundt 30.000 kroner mer enn vanlige i3. Men S kommer med en del utstyr du ikke får i vanlig i3.

Likevel må du beregne en god bunke med ekstrautstyr for at den skal være riktig spekket.
 

Broom mener …

i3 er en av Norges mest populære biler. Den fornyede varianten byr ikke på store forandringer. Men S har likevel det lille ekstra som kan lokke noen nye kunder. Det er omtrent som en vanlig BMW som har fått M-pakke.

BMW forventer imidlertid at flertallet fortsatt går for standardutgaven.


Visste du at:

– 80 prosent av flatene som er synlige i interiøret til i3 er produsert av resirkulert eller fornybart materiale

– Det ruller nesten 12.000 i3 på norske veier

– 0-60 km/t tar kun 3,7 sekunder i i3S!

 

Motor: Elektrisk Effekt: 184 hk / 270 Nm 0-100 km/t: 6,9 sekunder Toppfart: 160 km/t Rekkevidde: 280 km Bagasjerom: 260 / 1.100 liter Vekt: 1.265 kg Lengde x bredde x høyde: 400 x 179 x 159 cm Pris: Fra 313.700 kroner (i3S)

På Broom-forsiden nå

Antall visninger