TV 2 Play
Min konto
Finn biler og biltester

2009 Ford Galaxy 2,0 TDCi 140hk aut Family Flerbruksbil Diesel

Test: Ford Galaxy 2,0 TDCi Aut.:Skjønnheten kommer innenfra

Det er noe med superpraktiske biler. De er sjelden veldig pene.

Ford Galaxyen vi tester er ikke noe unntak i så måte. Helt til du setter deg inn i den.
Da åpenbarer det seg et helt nytt univers! Her er alt du kan ønske deg. Massevis av skinn, det har trolig gått med en hel bøling for å trekke opp denne syvseteren. Panoramasoltak, navigasjonsanlegg, deilig multifunksjonsratt, aluminiumsdekor, masse praktiske små rom osv. Og man sitter fantastisk godt i de delige stolene som er trukket med mykt – og i vår testbil – lyst tofarget skinn og individual-logo innstanset i ryggen.


Ghia

Ghia. Fire små bokstaver som får blodet til å strømme litt fortere i årene på alle Ford-fans. Og som leder tankene mine tilbake til ungdomstiden. Jeg hadde nemlig en kompis som hadde en Ford Taunus 2,3 Ghia, med et vanvittig flott interiør – Gjett om jeg var misunnelig? Her var det tykke velourseter, listverk i ekte tre og farget glass. Mens jeg i min Taunus 2,3 S bare hadde vanlig stoff og mest plastikk innvendig.


Oppblåst S-Max

Jeg innrømmer det gjerne. Jeg mangler litt sansen for de store og kjempepraktiske syvseteterne som finnes. Det blir litt for lite estetikk og litt for mye praktikk for meg – og de framstår ofte som litt kjedelige biler i mitt lille hode. Galaxy er en gigant, med aner til Mondeo og S-Max – som den deler plattform med.
Akkurat det skal Galaxy-eierne være glade for. Det gjør at dette kasseformede beistet av en bil får overraskende gode kjøreegenskaper. Selv om tyngdekraften og sikkert noen andre fysiske lover ”slår inn” og ikke gjør denne like leken som sin to mindre søsken.


140 hk og automatgir.

Testbilen er utstyrt med 2-liter TDCi motoren på 140 hk og automatgirkasse. En drivlinje som passer denne bilen fin fint. Bilen er både stor og tung, så veldig sprekt blir det ikke. Men er du ute etter bil med superhvasse kjøreegenskaper, titter du neppe på denne uansett. Lang akselavstand og tung bil gir behagelige, rolige kjøreegenskaper og dertil høy komfort.

Plassen innvendig er mildt sagt raus. Både i forsetene og baksetet er det skikkelig godt med plass, for både store og små. Den bakre seteraden er også fullt ut brukbar for de som ikke er altfor store. Og det er faktisk igjen plass til noe bagasje, selv med alle setene oppslått. Bruker du den som fem-seter derimot, har du et hav av bagasjeplass. Klapper du ned begge bakseteradene – noe som er både enkelt og fort gjort – får du et helt flatt gulv og bortimot varebilplass.
 

Konklusjon

Konklusjonen blir så enkel at du sikkert har tatt den allerede? Dette er en romslig, praktisk, velkjørende bil. Og ikke minst en veldig pen bil – når den nytes innefra…

Når det gjelder kombinasjonen plass – pris er den så å si uslåelig. Dette er milevis i fra de mindre syvseters konkurrentene Opel Zafira, VW Touran og Toyota Verso på plass, og den koster ikke mye mer enn disse.

Totalt: /6

Lenker

Prøv også

På Broom-forsiden nå