TV 2 Play
Min konto
Finn biler og biltester

2011 Ford S-Max 1,6 TDCi 115hk Titanium

Test: Ford S-Max 1,6 TDCi: Sparebøsse for storfamilien

S-Max har fått ny og liten dieselmotor. Duger den? Les testen:

Hva er dette?

Ford S-Max med ny sparemotor. Vi har tidligere kjørt denne i en rekke mindre bilmodeller. Nå er altså 1,6-literen på 115 hester også å finne under panseret på Fords flerbruker. Kan dette holde til 1615 kilo bil - pluss folk og bagasje? Prisen starter på 355.100 kroner i Trend-utgave. VI har kjørt Titanium-utgaven som kommer på 374.100 kroner - før eventuelt ekstrautstyr.

 

Hvordan er den å kjøre?

S-Max er klassens mest kjøreglade. Ford har gjort en kjempebra jobb i å "skjule" størrelsen og gjøre den både presis og lettkjørt. Med denne motoren kan du glemme å leke racersjåfør. Men kjøregleden er fortsatt der. Ford forbedret støydempingen litt i forbindelse med fjorårets facelift, dette er en komfortabel langkjøringsbil.

 

Hvordan er plassen?

Veldig bra! S-Max er en bred bil (188 cm), det er ikke minst viktig for plassen i baksetet. Her sitter tre voksne veldig bra side-om-side bak - eller du kan ha tre barneseter på rekke hvis du ønsker det. Digert bagasjerom (1051-2000 liter) og mange smarte løsninger. Samtlige fem bakseter felles flatt ned i gulvet hvis du trenger "varebil".

Stasjonsvogn med mest mulig plass? Sjekk denne!

 

Finest utenpå eller inni?

Utenpå! S-Max viser at en flerbruksbil ikke trenger å se ut som en bruskasse på hjul. Riktig farge og felger setter prikken over i-en. Innvendig er det ryddig og materialkvaliteten er gått et lite hakk opp etter faceliften. Fortsatt litt billigplast her og der, men solid og funksjonelt.

 

Går den bra?

"Bra" er å ta litt hardt i, men 115-hesteren fungerer overraskende godt. "TIlstrekkelig" er nok ordet som best dekker. Du kan glemme den mest aktive kjøringen og kjappe forbikjøringer, men det er ingen problemer å holde tritt med resten av trafikken. Noe hard motorlyd når du presser den (akkurat som motoren protesterer litt), men pent og harmonisk ved vanlig kjøring. Sekstrinns girkasse kommer godt med. Snittforbruk på 0,52 liter/mil, det blir adskillig høyere hvis du presser den mye på girene.

LES OGSÅ: Dette er familiebil og racerbil i ett

 

... og hva er konklusjonen?

Du sparer 44.000 kroner på å velge 115-hesteren framfor den velkjente 140-hesters 2-literen. Det er ganske mye penger og vi forstår derfor at mange sannsynligvis kommer til å gjøre det. Du må gi avkall på endel kjøreglede og ikke minst muligheten til å ha det litt ekstra moro bak rattet. Du får heller ikke denne motoren med automatgir. Men det duger absolutt - og alle de andre S-Max-kvalitetene er på plass. De 19.000 som skiller Titanium og Trend er det imidlertid all grunn til å koste på seg. Og for all del: Bla opp de ekstra tusenlappene for å få den som sjuseter!

Her kan du lese vår stortest av Ford S-Max 

Pluss: Plass, brukervennlighet, fleksibilitet - og kjøregenskaper.

Minus: Litt daff med denne motoren, noe billigplast i interiøret.

Bil: Ford S-Max Modell: 1,6 TDCI Titanium Motor: 1,6-liter diesel Effekt: 115 hk / 270 Nm 0-100 km/t: 12,2 sekunder Forbruk: 0,52 l/mil ved blandet kjøring Bagasjerom: 1051-2000 liter Pris: Kr. 374.100

Trenger du enda mer plass? Les duellen mellom Multivan og Galaxy her:

Prøv også

På Broom-forsiden nå