Finn biler og biltester

2009 Honda Accord 2,2i-DTEC Executive Navi Stasjonsvogn

Test: Honda Accord 2,2i-DTEC Executive: Ikke helt på høyden

Accord er en god bil å kjøre. Problemet er bare at Honda har en bil som har større innvendig plass, bedre design og lavere pris…

Vi har kjørt Honda Accord opp mot Toyota Avensis, Ford Mondeo og Opel Insignia. I dette firkløveret taper Accorden på plass, og det er jo strengt tatt ganske viktig hvis du er ute etter en praktisk og familievennlig stasjonsvogn. Tidligere har Mr. Broom selv - Jan Erik Larssen - kjørt topputgaven med 2,4-liters bensinmotor og automatgir. Ser du bort ifra drivlinje er den så godt som identisk med denne, og vi har derfor valgt å fokusere på kjøreegenskaper i denne testen.

 

God å kjøre

Honda Accord med 2,2-liters diesel er en kjøreglad bil. 150 hestekrefter og 350 Nm er nok til at det kiler herlig i magen når du har fullt gasspådrag inn på motorveien. Motoren oppleves som fleksibel og fin, selv om det ikke skjer spesielt mye under 2000 o/min.

Chassiset sitter veldig bra på veien. Den takler norske veier på en utmerket måte, og bilen oppleves som forutsigbar og trygg. Girkassa er presis og sjaltingen er en fryd. Førerposisjonen er veldig god, og du har bra sidestøtte. I vår stortest opplevde vi Accorden som den beste fra forsetene og fram. Likevel er ikke kjøreegenskapene så eksepsjonelle at de forsvarer prisen – med tanke på at plassen er så liten.

Et utslipp på 154 gram CO2 er på høyde med de fleste, men dårligere enn de beste. Vi tror også Accord blir en mer spennende bruktbil enn nybil. Som ny ser vi liten grunn til å velge denne bilen fremfor en BMW 318d, men planlegger du å beholde den lenger enn nybilgarantien gjelder, er Accord et trygt valg. 

LES OGSÅ: Norgesmestere i stasjonsvogn

Konklusjon

Accord er ikke dårlig, men Honda har en bil som er enda bedre. Civic har kulere design, lavere pris, bedre prestasjoner og større innvendig plass. Faktisk måler bagasjerommet 485 liter i Civic mot 475 liter i Accord stasjonsvogn. Med nedfelte bakseter blir forskjellen enda større.
Bakseteplassen er heller ikke nevneverdig dårligere i Civic. Ok, så er komforten og eksklusiviteten bedre i Accord - du får navi, skinnseter med el-justering og andre flotte gadgets på kjøpet, men vi synes ikke det er verdt 110 000 kroner.

Totalt: 3/6

Prøv også

På Broom-forsiden nå

Antall visninger