Finn biler og biltester

2014 Mercedes-Benz B220 4Matic Combi-Coupe Bensin

Test: Mercedes B220 4Matic: Nå har denne fått en viktig nyhet

Slik satser Mercedes på å kapre nye familiebil-kunder.

 

Hva er dette?

– Mercedes kom med en helt ny generasjon av flerbruksbilen B-klasse i fjor. Dette var et langt steg videre fra forrige generasjon, og du merker nå at det er skikkelig Mercedes-følelse også i denne modellen.

Men inntil nylig var den ikke tilgjengelig med firehjulstrekksystemet 4Matic. Det er det imidlertid slutt på nå.

Du får riktignok ikke 4x4 i kombinasjon med innstegsmotorene på verken diesel eller bensin. Men muligheten er der i alle fall på B220 med 184 hk og 200 NGT (som går på gass og bensin) – begge to fra rundt 400.000 kroner.

Vi har testet bensinmotor-varianten.

Les våre store test av Mercedes B-klase her

 

Hvordan er den å kjøre?

B-klasse innfrir på de områdene du forventer at den skal gjøre det. Her får du soliditeten Mercedes er kjent for. I tillegg til behagelig lydnivå inne i kupeen sørger understellet for at du slipper å bekymre deg for humper og ujevnt underlag i veien.

Dette mestrer Mercedes ypperlig – og B-klasse er intet unntak.

Du kan naturligvis ikke forvente at bilen skal være noe leketøy. Høyt tyngdepunkt og relativt smal bil i forhold til høyden, og tidligere nevnte komfortorienterte understell, er ikke forenlig med å kjøre aktivt gjennom svingene.

4Matic-systemet bidrar til enda mer stødige og trygge kjøreegenskaper. Og det er noe betryggende med å vite at du har ekstra framkommelighet tilgjengelig om det skulle bli nødvendig.

Nå blir flerbruksbilen billigere

 

Hvordan er plassen?

Vi lot oss overraske da det viste seg at bagasjeplassen i nye B-klasse faktisk er mindre enn i den forrige generasjonen. Det er sjelden den veien utviklingen går.

Nå er ikke 488 liter lite, men likevel hele 56 liter mindre enn modellen hadde før den siste versjonen.

Forklaringen på den krympede plassen er enkelt og greit fokuset på design. B-klasse er blitt en penere bil å se på, ingen tvil om det, men prisen en har måttet betale er altså en del liter bagasjerom.

I baksetet er det imidlertid fortsatt god plass. Som ekstrautstyr kan også disse nå justeres i lengderetningen. Hvis du stiller dem inn så langt fram som mulig, har du brått 666 liters bagasjerom til rådighet.

Bestiller du dette, kan du også legge ned ryggen på passasjersetet foran. Kjempesmart hvis du skal ha med lange gjenstander inne i bilen.

På ryggen på forsetene er det praktiske klappbord, og det finnes en hel del små og store oppbevaringsrom. Det siste er gull verdt for familier på tur.

Fire billige med MYE plass!

 

Går den bra?

Den går absolutt godt nok. 184 hk mer enn tilstrekkelig – og den fikser 0–100 km/t på spreke 7,5 sekunder. Det er ikke mange andre flerbruksbiler som kan matche den slags tall.

Mercedes har i denne motoren tatt i bruk turbo for å gi litt ekstra krefter. Den bidrar til et dreiemoment på 300 nm – og du har krefter også uten å presse turtallsnåla altfor høyt opp på skalaen.

Forbruket er 0,65 l/mil – og det er slett ikke ille med tanke på at det er en såpass sterk motor med automatgir.

Skal vi klage noe, blir det på girkassen som fortsatt ikke responderer så raskt som ønskelig. Men det er i alle fall mindre plagsomt på en flerbruksbil enn andre biler som gjerne kjøres mer aktivt ...

Mercedes R-klasse: Trenger større bil – er dette et alternativ?

 

Finest utenpå eller inni?

Vi liker det nye designet på B-klasse. B-klasse setter en ny standard for flerbruksbilene hva gjelder design. I riktig farge og med nok utstyr framstår den faktisk som ganske tøff. Testbilen er litt anonym i sølv grå, men i rødt, hvit eller for den del sort blir den litt barskere.

Helhetsinntrykket får også hjelp av at bilen har blitt både lengre og bredere – og at høyden er noe redusert. Den står ikke fullt så mye på stylter som forrige generasjon.

På innsiden er det mye av det samme. Med riktig utstyrspakke blir det riktig så elegant og pent. Testbilen har til en forandring stoffseter, og det er i alle fall ikke iskaldt å sette seg i på vinterstid.

Men det beste med interiøret er at Mercedes nå har premiumkvalitet her også. Knapper, spaker, ratt, dashbord, ja, alt du tar i og trykker på føles helt riktig. Her er det få som har noe å stille opp med.

Takket være den høye premiumfølelsen og de gode praktiske løsningene er det interiøret som stikker av med seieren denne gangen.

Slik får du maksimal plass til minimal pris

 

Og hva er konklusjonen?

I utgangspunktet byr denne bilen på mye av det som en ønsker av en familiebil. At den nå også er tilgjengelig med firehjulstrekk er naturligvis gode nyheter.

Dessuten er det ingen andre av de tyske premiummodellene som har et bidrag i denne klassen – så akkurat her er B-klasse litt i særstilling.

Med tanke på den opplevde kvalitet, stjerna på panseret og den kraftige motoren er B-klasse absolutt et attraktivt kjøp. Den største utfordringen er kanskje at modeller som VW Touran har vesentlig mer plass. Dessuten kan både for eksempel både Touran og C-Max bestilles som syvsetere.

For en del av de som ønsker flerbruksbil med trekk på alle fire, vil Mercedes være et av få alternativer. Men det koster jo litt penger ...

 

Bil: Mercedes B-klasse Type: 220 4Matic Motor: 2-liter, bensin Effekt: 184 hk/300 nm 0–100 km/t: 7,5 sek. Forbruk: 0,65 l/mil Bagasjerom: 488 liter Pris: 399.000 kroner Pris testbil: 475.000 kroner 

 

Prisbombe med 4x4 og sju seter

Relaterte biltester

På Broom-forsiden nå