TV 2 Play
Min konto
Finn biler og biltester

Ford Fiesta

Ford Fiesta

Denne bilen regnes som fjerde og femte generasjon Fiesta (faceliften kom i -99), men under skallet er det mye som er adskillig eldre enn fra 1995. På denne tiden var ikke Ford spesielt opptatt av å ha den nyeste teknologien på markedet. Det skulle de få angre på etter hvert, og denne Fiestaen fikk det tøft i konkurransen utover på 90-tallet.
Men om mye av mekanikken er gammel, hadde Ford bra grep på kjøreegenskapene. Understellet innbyr absolutt til inspirert kjøring, selv om de minste motorene sjelden er med på noe sånt. Du får den med både tre og fem dører, det siste klart smartest. Generelt en enkel og ukomplisert bil, men problemfri er den absolutt ikke.

Vanlige feil og problemer

benny mener benny quote Hvis du vurderer å kjøpe brukt Fiesta bør du sjekke bakhjulslagre for ulyd og slakk. Dette er en vanlig mangel på alle Ford med trommelbremser bak. Fiesta uten servostyring er overraskende tung på rattet. Problemet på biler med servostyringen, er at det er ganske vanlig at de lekker olje. Girkassene kan være slitte, og hører du en skrapelyd når du girer litt kjapt, er det nok synkroniseringen i girkassa som bør byttes. Det er dyrt. Slitte og defekte dørlåser er en annen Ford-gjenganger du bør sjekke. Bremser, forstilling og andre generelle slitedeler må selvfølgelig også sjekkes.

+ Pluss

En-eiers bil med lav kilometer og servicehefte kan være godt kjøp
Femdørs er en praktisk småbil

- Minus

Frynsete kvalitet
Gammeldags

Beste kjøp

Hva med en rød 5-dørs Fiesta 1,25 Flair med servostyring og klimaanlegg?

Styr unna

3-dørs uten servostyring med høy kilometerstand og mye rust.

Kjøpt ny av

De som bare skulle ha en liten bil. Og gjerne hadde hatt sju-åtte Forder allerede.

Historikk

1995 Generasjon 4 med Zetec-motorer. Nytt karosseri, nytt understell og nytt interiør.
1999 Facelift: front og hekk blir mer lik de øvrige Ford-modellene. Sidekollisjonsputer blir tilgjengelig.

Sjekk også

Opel Corsa (1993-2000)

Opel var inne i en god periode da Corsa rullet inn på markedet i andre tapning. Der forgjengeren var en ganske typisk 80-talls billig-boks, var den nye en la..

Volkswagen Polo (1995-2002)

Dette er tredje generasjon Polo, og modellen som for alvor gjorde Polo-navnet stort. En kraftig forbedring i forhold til de to første utgavene. Polo vokste s..

Toyota Yaris (1999-2005)

En av bilverdenens største revolusjoner fant sted da Toyota erstattet nitriste Starlet med Yaris. En sexy småbil fra Toyota? Jo da, det var mulig! Bilen fikk..

Siste nytt om Ford