TV 2 Play
Min konto
Finn biler og biltester

Ford Galaxy

Ford Galaxy

Konseptet var smart - spørsmålet var bare om markedet var der for en mellomting mellom en stor stasjonsvogn og en minibuss. Hverken Ford eller VW var helt sikre. Derfor bestemte de seg for å samarbeide.
Galaxy ble bygget side om side med VW Sharan (og etter hvert Seat Alhambra) på AutoEuropa-fabrikken i Portugal.
Galaxy har styrken sin i at den rommer sju passasjerer som alle har godkjent plass og sittekomfort. I tillegg kan du ha med litt bagasje, men med alle setene i bruk er plassen bakerst begrenset. Du må heller ikke forvente deg moderne seteløsninger. Setene kan foldes sammen, men du må ta dem ut hvis du trenger flatt gulv.
Den store svakheten er kvaliteten. Å kombinere Ford- og VW-teknikk har ikke vært problemløst. I bransjen blir dette regnet som kroneksempelet på at veldig mye kan gå galt når to store bilprodusenter skal samarbeide - attpåtil i et land hvor kulturforskjellene kan være tildels store.

Vanlige feil og problemer

benny mener benny quote Litt synd å si det om en så praktisk og tilsynelatende fin bil, men dette er en av modellene som stadig er å finne på jumboplass når det gjelder driftssikkerhet og kvalitet. Forstillingen er et svakt punkt, og det er ikke uvanlig med defekte lenkarmer til stabilisatorstag – det gjelder både foran og bak. Slakk i endeledd og kuler er andre vanlige feil. Brudd i forfjærene er ikke uvanlig. Brudd i ledningsnettet til dørene (særlig den venstre foran) forekommer ofte. Galaxy har også hatt en del trøbbel med klimaanlegget. Automatgirkassene er heller ikke av beste sort, og både den elektroniske styringen og selve girkassen kan gå i stykker. Dette er dyrt å fikse. Noen biler har automatgirkasse av fabrikat ZF som visstnok er bedre, så det er absolutt verdt å sjekke ut. Sjekk også bremsene; rust på bremseskiver og fastrustet håndbrekkmekanisme er kjente feil.

+ Pluss

Brukbar bagasjeplass, selv med alle setene i bruk
Perfekt for storfamiliene

- Minus

Begrenset motorutvalg
Kvalitetsproblemer. Store kvalitetsproblemer

Beste kjøp

En pen og velutstyrt Galaxy med syv seter, dieselmotor og komplett servicehistorie. Jo nyere, jo bedre.

Styr unna

De eldste bilene med automatgir og biler uten syv seter.

Kjøpt ny av

Kjempestore familier - eller familier med unger som absolutt ikke burde sitte for nært hverandre. Det hjelper å ha bråkmakerne på hver sin seterad!

Historikk

1995 Den første Galaxy ble designet og bygget av AutoEuropa i et samarbeid mellom Ford og Volkswagen Group. VW kalte den Sharan, SEAT kalte den Alhambra. Alle tre modellene ble bygget med VW-motorer i Palmela i Portugal. Både Ford og VW hadde lagt designen allerede i 1992. Interiørmessig hadde bilene en miks av Ford- og VW-detaljer. Instrumentknapper og det meste av detaljene på og rundt girspak, kom fra Golf, mens dashbordets form kom fra Fords Mondeo.
2000 Galaxy blir redesignet med ny front. Interiørmessig får den en høy kvalitet og design beslektet med tredje generasjon Mondeo.

Sjekk også

Volkswagen Sharan (1996-1996)

VWs store sjuseter har hengt med lenge, og har også overlevd søstermodellen Ford Galaxy med flere år. Det skyldes neppe at fabrikken har vært spesielt godt f..

Kia Carnival (2000-2006)

Mange unger? Lite penger å bruke på bil? Ikke opptatt av verken status eller kjøreegenskaper? Da er dette kanskje bilen for deg. Carnival er resultatet når k..

Siste nytt om Ford