TV 2 Play
Min konto
Finn biler og biltester

Ford S-Max

Ford S-Max

Dette er bilen som viste at også store flerbruksbiler kan være sexy. S-Max har plass til sju og brukbart med bagasje - eller du kan klappe baksetene ned i gulvet og få en toseter med enormt varerom (FoldFlatSystem kaller Ford det selv). S-Max var første bil ut med Fords designspråk Kinetic Design. De skarpe, klare linjene gir den et sporty preg, sjeldent i denne klassen.
Ford har også fått mye skryt for kjøreegenskapene. Størrelsen til tross, innbyr S-Max til inspirert kjøring. Den berømmelige statskassa fikk plass i varerommet, det betyr at mange eksemplarer fås med grønne skilter og to seter. Sjekk litt hva den har blitt brukt til før du kjøper en slik: Dyrlege er tryggere enn en betongsager, for å si det sånn.
Går du litt opp i utstyrsvariant, føles interiøret påkostet. Gode seter og bra støydemping er også med på å gi eksklusiv følelse. Dette er drømmebilen for mange barnefamilier!

Vanlige feil og problemer

benny mener benny quote De aller første bilene hadde litt ”bugs” i elektronikken og kunne derfor by på en og annen overraskelse med lamper som lyste, biler som plutselig ikke startet og en del annen ikke altfor god humor… Ellers er det lite tull med dieselmotorene som står mellom forskjermene på de fleste bilene. Bremseskiver og forstilling bør sjekkes før kjøp.

+ Pluss

Pent og praktisk interiør
Diger - uten å føles som en buss

- Minus

De rimeligste utgavene føles litt spartanske
Ikke bilen for trange bygater eller minimale parkeringshus

Beste kjøp

2-liters dieselmotor på 140 hk og i Titanium utstyrsgrad. Og selvfølgelig som syvseter. Femseters-utgavene er svært ukurante på bruktmarkedet.

Styr unna

Biler med bare fem seter i Ambiente utstyrsvariant.

Kjøpt ny av

Familier med mange unger - enten det er våre eller dine & mine.

Historikk

2006 Lanseres i Norge som et sportslig alternativ i MPV-segmentet. En 7-seter som størrelsemessig ligger mellom C-Max og Galaxy. S-Max er den bilen som først lanseres med Fords Kinetic Design, med de karakteristiske front- og baklysene, den trapesformete grillen og de store hjulbuene.
2008 I begynnelsen av året introduseres Titanium S som et mer sportslig utstyrsnivå. Titanium S leveres med en ny toppmotor på dieselsiden: 2,2 TDCi med 175 hk.

Sjekk også

Citroën Grand C4 Picasso (2009-2009)

Citroën kjørte i gang kompakte flerbruksbiler med Xsara Picasso som er utgått i Norge. C4 Picasso har enda smartere interiør, mye stiligere design og oppføre..

Peugeot 807 (2003-2014)

Denne modellen er et skikkelig samarbeidsprosjekt og du kan finne bilen under fire forskjellige navn. Foruten 807, også Citroën C8, Fiat Ulysse og Lancia Phe..

Ford Galaxy (2006-2009)

Etter alle problemene med første generasjon Galaxy var det nesten overraskende at Ford valgte å videreføre navnet. Men dette er altså en helt ny bil. Langt p..

Siste nytt om Ford