Finn biler og biltester

Hummer H2

Hummer H2

Suksessen med H1 gjorde at Hummer-familien doblet seg i antall i 2003. Da ble nemlig H2 lansert, til høyst blandet mottagelse. Dette er en bil det er vanskelig å være likegyldig til. Mange elsker det røffe og aggressive designet, mens andre synes den er tvers gjennom vulgær. Mange har også kritisert GM for å ta en i overkant stor snarvei med denne modellen. Under det primitive skallet er dette nemlig lite annet enn en re-designet Chevrolet Tahoe. H2 er ikke i nærheten av de ekstreme egenskapene til opphavet H1.
Derimot går det faktisk godt an å leve med den i daglig bruk. Med sine 5,1 m er dette blant de største SUV-ene på markedet. Du sitter høyt og føler deg som en småkonge bak rattet. Komforten er også god – samtidig som dette er en habil bil i terrenget. Men som sagt: Ikke tro at den klarer i nærheten av det H1 gjør.
Her hjemme er bare et fåtall personbilregistrert. De fleste går som lastebil eller varebil. Men det blir billigere å sette inn bakseter for hvert år som går. Verdt å tenke på hvis du er ute etter en familiebil godt utenom det vanlige.

Vanlige feil og problemer

benny mener benny quote Motor og drivverk er svært solid, og medfører lite trøbbel. Bremsene er det svakeste punktet på H2. Rust på bremseskivene både foran og bak er en gjenganger, samt ujevn bremsevirkning på håndbrekket. Hjelpesnekke, pitmannarm og endeledd i forstilling bør også sjekkes hvis bilen begynner å få noen kilometer på nakken. Det du uansett kommer til å bruke mest penger på, er bensinfylling. Regn med et snittforbruk på ca 2 liter pr. mil. Har bilen ettermontert gassanlegg, så sjekk nøye at ventilene i topplokket ikke er brent. Dette er ikke uvanlig.

+ Pluss

Velprøvd og ganske ukomplisert teknikk
Unik image

- Minus

Tung og tørst
Unik image

Beste kjøp

Biler registrert som varebil under 3500 kg på grønne skilter.

Styr unna

Biler med ettermontert kompressor. Dette tåler ikke girkassa og du er nærmest garantert havari! Lette lastebiler som er registrert etter 01.01. 2005 er pålagt å ha hastighetsbegrenser med toppfart på 85 km/t (biler registrert på unntaksbestemmelse § 1-15 er unntatt dette, så sjekk i vognkort).

Kjøpt ny av

Machomenn som heiser sørstatsflagget 4. juli.

Historikk

2003 Lanseres i Norge som lett lastebil med to seter. Bygges på samme plattform/ramme som Chevrolet Tahoe og GMC Yukon. Motoren er 6,0-liter bensin V8 på 285 hk som eneste alternativ og da (selvfølgelig) sammen med automatgir.
2005 Liten facelift med bl.a. nye chromefelger og nye instrumenter.

Sjekk også

Toyota Land Cruiser (2003-2003)

Land Cruiser er en av bilverdenens sterkeste merkevarer. Dette er bilen du ser på reportasjer fra FN-aksjoner i de mest ugjestmilde strøk. Holdbarheten, drif..

Range Rover (2002-2012)

Eksteriøret oser britisk adel og interiøret har treverk-detaljer som minner om det ypperste fra italiensk båtbyggerkunst. Tredje generasjon Range Rover ble u..

Siste nytt om Hummer

Antall visninger