TV 2 Play
Min konto
Finn biler og biltester

Hyundai Elantra

Hyundai Elantra

Dette er andre generasjon Elantra og en bil som har mange likhetstrekk med lillebror Accent. Hyundai sverget til runde linjer. Stasjonsvogna er den klart mest vellykkede modellen og solgte brukbart her hjemme.
Med en lengde på 445 cm er den nesten oppe i Vectra-klassen, men blir likevel regnet som en Astra-konkurrent. Om du ikke roper hurra over det utvendige designet, går det ikke mye bedre når du setter deg inn i bilen. Dette er gammeldags og trist og en del farger/tekstiler er rett og slett smakløse.
På bruktmarkedet går det usedvanlig tregt å selge sedanutgaven. Stasjonsvogn er litt greiere, men det er absolutt mulig å prute

Vanlige feil og problemer

benny mener benny quote Noen av de første bilene ble levert med en ganske sprek 1,8-liters motor på 125 hk, men bare som stasjonsvogn. Disse har lett for å bruke mye olje. 1,6-liters motorer som har gått langt, kan også bruke litt olje. Ellers har rust i traversen for bakstillingen vært et problem på disse bilene. Her pleier «alt» å sitte fast, slik at alt av stag, foringer o.l. som regel må byttes. Det var utvidet garanti på dette, men sjekk nøye før eventuelt kjøp. Ellers er myke støtdempere bak og ulyd fra hjullagrene foran også problemer som ofte går igjen på Elantra. Se etter rust i hjulbuene på skjermene foran og bak, samt i nedkant av dørene.

+ Pluss

Går sjelden i stykker
Stasjonsvogna har få konkurrenter i sin prisklasse

- Minus

Innvendig design
Utvendig design

Beste kjøp

Den beste motoren er 1,5-literen, så vi velger den i en GLS stasjonsvogn fra etter faceliften som kom i slutten av 1998. Husk klimaanlegg.

Styr unna

Biler med 1,6-liters motor på 90 hk. De er «plombert», har astma og går utrolig dårlig. (Nei da, du trenger ikke være veldig kreativ for å fjerne plomben. Har du en skiftenøkkel er det gjort på 10 minutter.)

Kjøpt ny av

Barnefamilier med lite penger og like lite bilinteresse. Eventuelt pensjonister som falt "pladask" for sedanen.

Sjekk også

Nissan Almera (2000-2007)

Almera etterfulgte en rekke med Sunny-utgaver fra Nissan da den kom i 1995. Dette er andre generasjon, som ble lansert i 2000. Almera fikk skryt for kjøreeg..

Opel Astra (1992-1998)

To år inn på 90-tallet var det farvel til en Opel-legende, da Kadett ble avløst av Astra. Hovedkonkurrentene var selvfølgelig VW Golf og Ford Escort. Astra h..

Suzuki Baleno (1995-2003)

Selve «Folkebilen» og et strålende bevis på at det går an å markedsføre seg til et salg som langt, langt overgår det en bilmodell egentlig har potensial til...