Finn biler og biltester

Mercedes-Benz CLK

Mercedes-Benz CLK

Dette er coupe- og cabrioletutgaven av Mercedes’ velkjente C-klasse og er basert på bilen som første gang kom på markedet i 1993. Først ut cabriolet. Så fulgte coupe like etter.
Mercedes hentet elementer fra E-klassen, noe som gjorde at mange trodde CLK egentlig var en versjon av denne. Men C-klasse røttene viser seg både i størrelsen og i kjøreegenskapene.
Caben ble en suksess fra første stund. Her hadde Mercedes endelig en relativt prisgunstig cabriolet. Attpåtil med plass til fire og brukbart med bagasje. Bak et ganske eksklusive ytre, skjuler det seg imidlertid en relativt enkel bil. Interiøret vinner ingen designpriser og fleksingen i karosseriet er ganske påtagelig. Med 2-liters bensinmotor på 136 hk kan du glemme inspirert kjøring, men til fin cruising med taket nede holder det greit. 2,3 Kompressor med 193 hk er naturligvis langt mer morsomt.
Coupeutgaven har også solgt brukbart, men er en mye mindre kurant bil på bruktmarkedet. Prisforskjellene er derfor store. Mange er bruktimportert og mange har også gått veldig langt. Her skal du være kresen på hva du kjøper!

Vanlige feil og problemer

benny mener benny quote CLK-versjonene av Mercedes er stort sett greie biler å ha med å gjøre. Vær imidlertid oppmerksom på at sentrallåsenheten kan være et svakt punkt. Blir denne utsatt for fuktighet eller kondens, kan det bli overslag og den brenner. Mange biler har ekstra kjølevannsvarmer, og her har det vært en god del mikk-makk. Som på alle Mercedes gjelder det å sjekke forstilling og bremser – særlig bak.

+ Pluss

Hyggelige bruktpriser
Praktisk og kurant cabriolet

- Minus

Sliter i konkurransen mot mer moderne konkurrenter
Coupeutgaven er strengt tatt bare en trang C-klasse.

Beste kjøp

En fin og velholdt cabriolet med automat, skinn og en del stæsj.

Styr unna

Hvis du kommer over en bil med manuelt gir, stoffinteriør og uten klimaanlegg, bør du lete videre.

Kjøpt ny av

Cabriolet- og Mercedes-elskere som endelig kunne oppfylle drømmen sin.

Sjekk også

Saab 900/9-3 (1993-2002)

Dette er den første Saaben som ble utviklet etter at GM tok over. Bilen er basert på Opel Vectra fra samme tid, noe som ga Saab-ingeniørene adskillige utford..

Volvo C70 (1997-2004)

Verden hadde aldri sett maken til Volvo da C70 debuterte på bilutstillingen i Paris i 1996. Borte var det firkantete boksdesignet – her var det runde og eleg..

BMW 3-Serie (1999-2005)

BMW tok et lite kvantesprang med forgjengeren. Denne gangen var de litt mer forsiktige. Men under det lekre skallet, skjuler det seg en topp moderne og tekno..

Siste nytt om Mercedes-Benz

Antall visninger