Mitsubishi trengte sårt en suksess etter mye turbulens og økonomiske problemer - og denne bilen sørget for det.
Seteløsningen har sin del av æren. Bilen er lang nok til å kunne romme to ekstra seter bakerst. Til vanlig kan du ha dem nedfelt i gulvet. Når behovet melder seg, er det bare å vippe dem opp. Plassen er langtfra gedigen der bak, men det holder for unger. Og med bare fem seter i bruk, er det plass til mye bagasje.
Størrelsen gjør sitt til at Outlander har litt mindre personbilfaktor enn enkelte konkurrenter. Den trives ikke like godt på svingete veier (eller når underlaget blir altfor humpete), men til gjengjeld er langkjøringskomforten god. Interiøret er heller ikke bilens sterkeste kort. Det ser enkelt og litt spartansk ut, men samtidig er det mange praktiske og fleksible løsninger.
Mest vanlige motorisering er 2-liters diesel som kommer fra VW. 140-hesteren støyer litt, men passer bilen bra. Også et rimelig avansert firehjulstrekksystem. Du kan velge mellom forhjulstrekk eller automatisk styrt 4x4. Dessuten kan du låse kraftfordelingen på 50/50 foran og bak. Dette er bedre enn det de fleste konkurrentene er utstyrt med.
Praktisk og fleksibel
Sju seter - mange av konkurrentene har bare fem
Kan bli litt stor og vinglete på landevei
Mye billig plast i interiøret
Syvseters Outlander i ”Instyle” utgave. Da får du en velutstyrt og flott familiebil med masse utstyr.
Biler med 2,2 liters dieselmotoren. Å betale nesten 70 000 kr. ekstra for 16 hk er ikke god butikk…
Barnefamilier med bruk for både offroadegenskaper og plass.