Finn biler og biltester

Renault Laguna

Renault Laguna

Etter suksessen med Laguna I ble denne bilen en salgsmessig nedtur. Renault valgte å gjøre stasjonsvogna adskillig mindre, og snakket mer om livsstilsbil og «aktive familier» enn «stor bagasjeplass». Sjusetersmuligheten forsvant også.
Laguna II er bygget på samme plattform som siste generasjon Nissan Primera, men kvaliteten er dessverre ikke på japansk nivå. Sikkerhet er imidlertid et trumfkort. Dette er den første bilen som fikk fem stjerner i kollisjonstesten EuroNCAP.
På de fleste andre områder en høyst gjennomsnittlig bil. Der Passat og Mondeo jobbet hardt for å gå upmarket, ble Laguna stående litt på stedet hvil og de siste årene var salget direkte svakt.

Vanlige feil og problemer

benny mener benny quote Her bør du sjekke bremseskiver, forstilling/støtdempere og – som på alle andre Renaulter – varmeseter. De elektriske vindusheisene er en annen typisk Laguna-svakhet som bør sjekkes. På biler med V6-bensinmotor er coilene et svakt punkt. Renault sliter generelt med diverse elektriske problemer, så sjekk nøye at alt virker som det skal.

+ Pluss

Fin komfort
Klassens sikreste da den kom

- Minus

Svært tungsolgt brukt
Frakjørt av de beste konkurrentene

Beste kjøp

Stasjonsvogn med mye utstyr og dieselmotor på 1,9 liter og 130 hk. Gjerne i Privilege-utgave.

Styr unna

5-dørs kombi med stor bensinmotor og lite utstyr.

Sjekk også

Peugeot 407 (2004-2011)

Peugeot satset på dristig design og særlig stasjonsvognutgaven SW vakte stor oppsikt da 407 ble lansert. Den liggende frontruta, de digre frontlyktene og den..

Opel Vectra (2003-2008)

Opel gikk for MYE plass da Vectra debuterte i tredje utgave. Litt av grunnen var at den også skulle demme opp for mangelen på storbil, ettersom Omega ikke bl..

Nissan Primera (2002-2007)

Tredje generasjon Primera ble også den siste i rekken. Bilen ble lansert to år etter at Renault og Nissan gikk i allianse, og er den første bilen de to utvik..

Siste nytt om Renault

Antall visninger