Finn biler og biltester

Rover 75

Rover 75

Den skulle være starten på en ny æra – i stedet ble 75 den aller siste nye modellen fra Rover før det endte i konkurs og kroken på døra. I dag har 75 en ganske spesiell posisjon i bruktmarkedet. Prisene har rast og mange eiere tar seg ikke bryet med å ta vare på bilene sine. Det åpner igjen for muligheten til et veldig bra kjøp – så lenge du velger riktig modell.
Men det begynte altså bra. 75 ble utviklet mens BMW eide – og pøste store penger inn i – Rover. Budsjettene var derfor av en helt annen størrelsesorden enn Rover-ingeniørene var vant til. Og de brukte pengene bra. 75-plattformen har fått mye velfortjent skryt. En bunnsolid konstruksjon som går utenpå mange av konkurrentene rent teknisk.
For å skille bilen fra 3- og 5-serien til BMW, er designet sterkt retro-preget. Det fortsetter også innvendig. Ikke etter alles smak, men materialkvaliteten er høy. Elegant dashbord, mye skinn og treverk.
Dessverre er ikke all teknikken like bra. Hovedproblemet er 1,8-liters bensinmotoren som var Rovers egen. Den må du ligge unna! Det smarte valget er diesel, hentet fra BMW.
Sedan kom først, senere den elegante stasjonsvogna Tourer. Mot slutten fikk vi også MG-versjoner, kalt ZT og ZT-T. De er litt strammet opp, både i understell og design.

Vanlige feil og problemer

benny mener benny quote Britisk eleganse på sitt beste – og verste. Motoren på 1,8 liter er dessverre svært upålitelig på grunn av masse problemer med bl.a. topplokket. Det elektriske anlegget er like pålitelig som en italiensk lommetyv og kvaliteten generelt er noe skranten. Etter at kineserne tok over den synkende Rover-skuta, er dessuten enkelte deler svært vanskelige å få tak i.

+ Pluss

Høy kvalitetsfølelse
Jaguar-look til Hyundai-pris

- Minus

Nærmest spedalsk på bruktmarkedet etter at Rover gikk konkurs
1,8-literen er kilde til endeløse problemer

Beste kjøp

Connoisseur stasjonsvogn med 2-liter diesel.

Styr unna

1,8-liter med manuelt gir og stoffinteriør. Har bilen i tillegg gått langt og mangler servicehistorikk, er det bare å lete videre.

Sjekk også

Jaguar X-Type (2001-2008)

«Baby-Jaguaren» har gitt helt nye kjøpegrupper mulighet til å eie en Jaguar. Men den har sviktet stygt på det som egentlig var poenget med bilen: Å gi Jaguar..

Skoda Superb (2002-2008)

Skoda tørket støv av et gammelt modellnavn fra 30-tallet da de lanserte Superb. Skoda-fabrikken hadde lenge drømt om å lansere en mer eksklusiv modell, og me..

Land Rover Freelander (1997-2006)

Land Rover traff markedet perfekt med Freelander. Den var lenge eneste alternativ til japanerne og koreanerne i denne klassen og i flere år Europas mest solg..

Siste nytt om Rover

Antall visninger