TV 2 Play
Min konto
Finn biler og biltester

Skoda Fabia

Skoda Fabia

Skoda gikk absolutt ikke amok med de utvendige målene da Fabia kom som helt ny modell i 2007. Den la på seg bare tre centimeter i lengden, og sniker seg dermed fortsatt under fire meter (3990 mm).
Den innvendige plassen er imidlertid overraskende god og stasjonsvogna er smart. Billigpreget fra forgjengeren er også tonet ned noen hakk. Fabia føles fortsatt som en rimelig bil, men Skoda har vært flinke til å spare på områder som ikke merkes så godt.
Sedanen ble ikke erstattet, så nå må du velge mellom enten femdørs kombi eller stasjonsvogn. Sistnevnte har flere fikse løsninger og overraskende stort bagasjerom. Duger for de fleste familier – i alle fall de som ikke har for vane å pakke bilen smekkfull og dra på altfor mange langturer.

+ Pluss

Tro mot røttene: Mye bil for penga!
Praktisk liten stasjonsvogn

- Minus

Høyt støynivå, særlig med diesel
... men behøver det å se så kjedelig ut?

Beste kjøp

Vi mener at en diesel stasjonsvogn med 70/80 hk er det mest fornuftige valget.

Styr unna

Ingen spesielle, du får det du betaler for!

Historikk

2007 Lanseres i Norge som femdørs kombi. Tilbys med syv motoralternativer: 1,2-liter bensin med 60 og 70 hk, 1,4-liter bensin med 86 hk, 1,6-liter bensin med 105 hk, 1,4-liter TDI med 70 og 80 hk og 1,9 TDI med 105 hk. 6-trinns automatgir fås med den største bensinmotoren. De to største dieselmotorene leveres standard med dieselpartikkelfilter.
Utstyrsvarianter er Classic, Ambiente, Sport og Elegance. Alle, utenom Classic, har seks kollisjonsputer, klimaanlegg, ESP, fjernbetjent sentrallås, elektriske speil, elektriske vinduer foran og radio/CD. Elegance har i tillegg Climatronic, 15" aluminiumsfelger, elektriske vinduer bak og adaptivt kjørelys.
2008 Stasjonsvogn lanseres i Norge. Leveres ikke i Norge som Classic eller med 60 hk motor. Elegance får mer utstyr som standard. Har nå også navigasjon, seter i delskinn, cruise control og parkeringssensor bak.

Sjekk også

Hyundai i20 (2009-2009)

Hyundai solgte godt med vanlige personbiler i Norge på 90-tallet, men dabbet sterkt av, og en periode var SUV-er det eneste som gikk unna. Nå er det full gas..

Renault Clio (2008-2009)

Første Clio kom i 1990, og siden har modellen vært storselger i Europa, men ikke i Norge. Clio II fra 1997 produseres fortsatt, mens Norge bare får Clio III ..

Mazda 2 (2008-2009)

Mazda 2 ble kåret til ”2008 World car of the year” av biljournalister fra hele kloden, og det går an å skjønne hvorfor. Denne småbilen møter framtidas utford..

Siste nytt om Skoda