TV 2 Play
Min konto
Finn biler og biltester

Skoda Roomster

Skoda Roomster

Etter å ha blitt holdt på fornuftsmatta av VW-sjefene i mange år, fikk Skoda-ingeniørene lov til å boltre seg med Roomster. Onde tunger vil ha det til at den ser ut som en liten personbil som er blitt påkjørt bakfra av en varebil. Riktig så ille er det ikke, men i praksis fungerer den faktisk langt på vei slik. Foran er plassen langt fra gedigen, men baksetet og ikke minst bagasjeplassen er imponerende. Slik sett er den en direkte konkurrent til franske person-varebiler som Citroën Berlingo og Renault Kangoo samt Toyota Yaris Verso.
Det er mye sjarm, men dessverre ikke de mest moderne interiørløsningene. Der de beste konkurrentene har bakseter som forsvinner ned i gulvet, nøyer Roomster seg med at du kan legge ned seteryggen og så vippe fram setet. Du kan også ta ut setene, men det er litt gårsdagens løsning.
Roomster var ikke ille priset, men falt likevel litt mellom stolene. Interiøret både føltes og så litt spartansk ut på de rimeligste modellene, og mange som vurderte bilen ny, endte nok heller opp med å velge Octavia stasjonsvogn.

+ Pluss

Morsomt design som skiller seg fra mengden
Mye plass for penga

- Minus

Mangler de mest moderne og fikse løsningene
Enkelt interiør med litt lavpris-følelse

Beste kjøp

Roomster med minste dieselmotor (1,4 TDI) og enten Sport- eller Comfort-pakke, er det mest fornuftige valget.

Styr unna

Biler med minste bensinmotor. De norske avgiftene gjør at biler med de sterkere og mer drivstoffgjerrige dieselmotorene koster det samme.

Historikk

2006 Lanseres i Norge som MPV med fleksible seteløsninger som standard. Tilbys med seks motoralternativer: 1,2-liter bensin på 65 hk (senere 70 hk), 1,4-liter bensin på 86 hk, 1,6-liter bensin på 105 hk, 1,4-liter TDI på 70 og 80 hk og 1,9 TDI med 105 hk. 6-trinns automatgir fås med den største bensinmotoren. Utstyrsvarianter er Style, Sport og Comfort. Alle modeller har seks kollisjonsputer, klimaanlegg, ESP, fjernbetjent sentrallås, elektriske speil, elektriske vinduer foran og radio/CD. Comfort har i tillegg Climatronic, 15" aluminiumsfelger, elektriske vinduer bak og adaptivt kjørelys.
2007 Scout lanseres i Norge. Modellen kjennetegnes ved at den er hevet, har plastikkdeksler og mer utstyr. Leveres kun med de fire største motorene. Alle versjoner av Roomster leveres nå med DPF (dieselpartikkelfiler) på de to største dieselmotorene.
2008 Comfort får mer utstyr som standard. Har nå også panoramatak, navigasjon, seter i delskinn, cruise control og parkeringssensor bak.

Sjekk også

Renault Kangoo (2009-2009)

Første Kangoo fra 1997 var en sjarmerende, enkel personvarebil, mens den nye fra 2008 gikk flere skritt lenger. Den vokste et par desimeter på lengden, og ti..

Honda Jazz (2002-2009)

Husker du da Jan Erik løp tvers gjennom en Honda Jazz? Hvis du er tidligere Autofil-seer, gjør du garantert det. Ved å flytte bensintanken fram under forsete..

Toyota Corolla Verso (2004-2009)

Det hjelper å ha solide finansielle muskler når man ikke lykkes med en bilmodell. Toyota gjorde hjemmeleksa skikkelig og lanserte en mye bedre Verso i 2004. ..

Siste nytt om Skoda