TV 2 Play
Min konto
Finn biler og biltester

Ford Fiesta

Ford Fiesta

En helt ny Fiesta – og den kom virkelig ikke for tidlig! Her tok Ford et solid skritt i moderne retning og lanserte en bil som gikk langt utenpå forgjengeren.
Først og fremst ble den adskillig større. Fiesta MK6 er nesten en mini-Focus. De rette og funksjonelle linjene innbyr til god plassutnyttelse. Her sitter fire voksne greit og har også plass til litt bagasje.
Ford hadde heller ikke mistet grepet på kjøregleden, bak rattet er dette en av de morsomste bilene i sin klasse. Interiøret stikker ikke av med noen kreativitetspriser, men materialkvalitet og finish er klart godkjent.
To karosserivarianter: 3- og 5-dørs. Mange motorer å velge mellom – helt fra 1,2-liter på 60 hk til 2-liter på 150 hk i ST-versjonen. I 2005 kom også en moderne TDCI-motor på 1,6 liter og 90 hk. Den er absolutt ikke noe dumt valg til bilen.

Vanlige feil og problemer

benny mener benny quote Sjekk hjullagre bak, dette er en svakhet hos alle Ford med trommelbremser bak. Sjekk også bremseskivene foran. Rister det når du bremser, er det nok kast i disse, og da bør de byttes. På biler med dieselmotor kan EGR-ventilen (eksosrensesystem) sette seg fast. Kuler og ledd i forstilling bør også sjekkes.

+ Pluss

5-dørsutgaven fungerer nesten som en liten stasjonsvogn
En mye mer moderne bil enn forgjengerne

- Minus

De minste motorene føles snaue
Svak sittekomfort, korte sitteputer og litt spinkle seter

Beste kjøp

En velholdt 5-dørs med 1,4-liters dieselmotor og ESP, gjerne i Ghia-utstyrsvariant. Da får du blant annet klimaanlegg og varmetråder i frontruta.

Styr unna

3-dørs og biler uten klimaanlegg og ESP.

Kjøpt ny av

Mange pensjonister, noen unge, urbane og single - og mange som skulle ha den som bil nummer to.

Historikk

2002 Nytt design lanseres. Common rail-dieselmotorer (PSA) blir tilgjengelig.
2004 150 hk Fiesta ST lanseres.
2005 Facelift: mindre innvendige og utvendige endringer. Ny fargepalett lanseres. Blant nytt ekstrautstyr: Bluetooth og stemmestyring, ESP og mulighet for å koble til mp3-spiller.
2007 Konseptbilen Verve vises på Frankfurt-utstillingen, og antyder hvordan framtidens Fiesta vil se ut.

Sjekk også

Volkswagen Polo (2002-2005)

Fjerde generasjon Polo strekker seg til 3,90 m, og er dermed lenger enn første generasjon Golf. Igjen ble den en favoritt blant småbilkjøperne. Holder du deg..

Opel Corsa (2001-2006)

Forrige Corsa fikk mye skryt for utseendet, og Opel valgte derfor å videreføre og finpusse da det var klart for en helt ny Corsa. Bilen ble imidlertid en god..

Honda Jazz (2002-2009)

Husker du da Jan Erik løp tvers gjennom en Honda Jazz? Hvis du er tidligere Autofil-seer, gjør du garantert det. Ved å flytte bensintanken fram under forsete..

Siste nytt om Ford