Finn biler og biltester

Mercedes-Benz B-klasse

Mercedes-Benz B-klasse

Med både A- og C-klasse på plass, var det naturligvis bare et tidsspørsmål før Mercedes også lanserte B-klasse. Den kom samtidig med andre generasjon A i 2005, og de to modellene deler mye av teknikken under skallet.
Dette er en femseters flerbruksbil, uten de helt store interiørmessige krumspringene. B-klassen har styrken sin i fin kjørekomfort og god plass til både passasjerer og bagasje. Setene kan tas helt ut - eller de kan felles ned og da blir gulvet helt flatt. Bilen er lavere enn mange av konkurrentene, det er positivt for kjøreegenskapene.
Ny har B-klassen hyggelige startpriser. Men det baller på seg hvis du velger litt motor og krysser av for mye ekstrautstyr. Da er prisen kjapt oppe på nivå med langt større biler. Det varierer også mye i bruktmarkedet, så det er lurt å sette seg litt inn i tingene før du handler.

Vanlige feil og problemer

benny mener benny quote B-Klasse er bra biler med generelt få feil og mangler. Du bør imidlertid sjekke bremsene. Disse slites ofte noe fortere enn det vi er vant til, og det er ikke uvanlig å måtte bytte både skiver og klosser etter bare to til tre år. Dette er slitedeler og dekkes ikke av garantien. Du bør også være klar over at et tilhengerfeste – om du har behov for det – koster ca 45 000 kr ferdig montert.

+ Pluss

Flerbruksbil uten buss-følelse
Nok fleksibilitet for de fleste

- Minus

Bare fem seter
De rimeligste utgavene mangler premium-følelse

Beste kjøp

B-180 CDI (diesel) som er godt utstyrt.

Styr unna

B200 Turbo er en morsom bil, men neppe et veldig fornuftig valg…

Kjøpt ny av

Flerbruksbil-kunder med ønske om litt status.

Sjekk også

Volkswagen Touran (2003-2003)

Touran er en god del mindre enn storebror Sharan, men har likevel akseptabel plass til sju. Basert på plattformen til Golf V, men høyere og lengre. Ble også ..

Skoda Roomster (2006-2006)

Etter å ha blitt holdt på fornuftsmatta av VW-sjefene i mange år, fikk Skoda-ingeniørene lov til å boltre seg med Roomster. Onde tunger vil ha det til at den..

Siste nytt om Mercedes-Benz