Finn biler og biltester

Skoda Octavia

Skoda Octavia

Octavia tok et langt skritt i mer eksklusiv retning med andre generasjon. Samme plattform som Golf V, men med adskillig større utvendige mål. Innvendig ble særlig bakseteplassen større, dermed rettet Skoda opp et av ankepunktene mot Octavia I.
Interiøret ble helt nytt og sparefølelsen er nå borte. Fortsatt er det snakk om to karosserivarianter: kombi og stasjonsvogn. Du kan velge mellom en skikkelig smørbrødliste på motorfronten. Dessuten både forhjuls- og firehjulstrekk. I 2006 kom offroad-utgaven Scout med ekstra bakkeklaring og diverse plastpaneler. Da gjorde også prisen et skikkelig hopp, men Scout har likevel solgt bra.

Vanlige feil og problemer

benny mener benny quote Kvaliteten, både den reelle og den opplevde, er hevet flere hakk på andre generasjon Octavia. 4x4-systemet (fra svenske Haldex) har blitt enda bedre enn hos forgjengeren. Den nye 2,0 TDI-dieselmotoren på 140/170 hk er problemfri og noe av det beste VW-konsernet har produsert, og den passer bilen som hånd i hanske. 1,9 TDI har tidvis slitt med koksing (brent olje og sot) i turboen, og dette kan føre til turbohavari. FSI- og TFSI-bensinmotorene er gode og problemfrie. RS-modellene er imidlertid ofte hardt kjørt og kan ha skrapelyder i girkassa ved girskift. Skoda-kundene er ifølge Norsk kundebarometer de som er mest fornøyd med bilene sine.

+ Pluss

Scout er en mini-Allroad, til langt lavere pris
Mye bil for pengene – både som ny og som brukt

- Minus

De rimelige utgavene tipper lett over til å bli kjedelige
Faller litt mellom stolene

Beste kjøp

Stasjonsvogn med 2,0 TDI-motor (diesel) på 140 hk det beste kjøpet. Scout er MYE dyrere enn ”vanlig” stasjonsvogn med firehjulstrekk.

Styr unna

1,4 LX med bensinmotor på 75 hk er rett og slett undermotorisert i forhold til dagens standard, og utgått på dato teknisk sett. Pass også opp for chiptrimmede biler, særlig hvis den har automatgir.

Historikk

2004 Lanseres i Norge som firedørs sedan med seks motoralternativer: 1,4-liter bensin med 75 hk, 1,6-liter bensin med 102 hk og 115 hk, 1,8-liter bensin med 150 hk, og 1,9-liter TDI med 105 hk og 140 hk.
Bensinmotorene kan leveres med 6-trinns automatgir, mens dieselmotorene har mulighet for 6-trinns DSG. Utstyrsvariantene heter Classic, Ambiente, Elegance og Laurin&Klement. Alle har ESP stabilitetskontroll, ASR antispinn, seks kollisjonsputer, sentrallås og klimaanlegg som standard. Laurin&Klement har i tillegg navigasjonssystem og parkeringssensor.
2005 Stasjonsvogn lanseres i Norge. Samme varianter som sedan, men leveres også som 4x4 med 1,8-liters bensin med 150 hk eller 1,9-liter TDI med 105 hk. Skoda-fabrikken feirer 100 år som bilprodusent med kampanjemodellen Edition 100 med skinninteriør spesielt produsert for denne modellen. Ny RS introduseres med 2,0-liters bensinmotor på 200 hk. Leveres som sedan og stasjonsvogn.
2006 Kampanjemodellen Octavia Summer basert på Elegance får soltak som standard. Flere modeller har DieselPartikkelFilter (DPF). 4x4 tilbys med 140 hk TDI og standard DPF. RS kommer med 2,0-liters motor med 170 hk og DPF. 1,4-literen til Classic blir oppgradert til 80 hk.
2007 DPF blir standard på alle dieselmotorer. 1,8T med 150 hk erstattes av 1,8-liter TFSI 160 hk. Octavia Scout stasjonsvogn med 4x4 introduseres med 2,0-liters bensinmotor med 150 hk, 2,0 TDI med 140 hk. Modellen har høyere bakkeklaring (18 cm) og leveres med eget interiør og utvendige designelementer. Plus-modeller introduseres med mer standardutstyr. Alle modeller har nå skinnratt, lysassistent og fjernbetjent sentrallås som standard
2008 4x4-modellene får siste versjon Haldex-system. Kampanjemodellen Edition basert på Elegance leveres med 1,9 liters TDI med 105 hk. Modellen tilbys med forhjulsdrift og DSG eller 4x4 og har skinn- eller alcantarainteriør og Audience radio/CD-skifter som standard.

Sjekk også

Opel Vectra (2003-2008)

Opel gikk for MYE plass da Vectra debuterte i tredje utgave. Litt av grunnen var at den også skulle demme opp for mangelen på storbil, ettersom Omega ikke bl..

Ford Mondeo (2000-2007)

VW Passat hadde flyttet grenser noen år tidligere, og Ford gjorde sitt ytterste for å overgå den med andre generasjon Mondeo. Spesielt gjaldt dette interiøre..

Mazda 6 (2002-2008)

Etter ørkenvandringen med siste generasjon 626, vartet Mazda opp med noe helt annet da de lanserte 6. En av de mest elegante bilene vi hadde sett fra Japan. ..

Siste nytt om Skoda

Antall visninger