TV 2 Play
Min konto
Finn biler og biltester

Volkswagen Passat

Volkswagen Passat

Dette er bilen som for alvor løftet VW et solid hakk opp i status. Det elegante interiøret med superpresise skjøter og overganger, høykvalitets materialer og isblå instrumentbelysning ga konkurrentene all grunn til bekymring. VW fulgte opp med god støydemping, høy komfort og veldig mye å velge mellom, både av motorer og utstyr. I tillegg var plassforholdene gode.
Dessverre var ikke alt like bra under det lekre skallet. I starten haglet det med problemer, mange av dem så banale at det nesten var utrolig at VW ikke hadde luket dem ut før bilen ble sendt ut på markedet.
Passat kom som sedan og stasjonsvogn, sistnevnte den klare favoritten her hjemme. VW scoret høyt på at de også kunne tilby bilen med firehjulstrekk. Kjøreegenskapene heller mer mot komfort enn sport og bilen understyrer kraftig hvis du presser den. Men til normal bruk duger det bra. Veldig mye å velge mellom på bruktmarkedet og de mest kurante modellene holder seg godt i pris.

Vanlige feil og problemer

benny mener benny quote Før du kjøper VW Passat av denne typen bør du sjekke lenkarmer og endeledd i forstilling, samt bremser foran og bak. At sentrallåsen ikke virker som den skal på alle dørene, er en annen vanlig feil. På biler med bensinmotor kan silen i oljepumpen bli tett, og da får ikke motoren smøring og vil skjære seg. Det har også vært en del feil på coiler. Dette gir tenningsfusk og mye feil på luftmassemålere. På biler med dieselmotor kan det oppstå koksing (brent olje og sot). Dette gjør at turboen ikke regulerer som den skal – og i verste fall havarerer. Også på dieselmotorene har det vært en del feil med luftmassemålere. Generelt var det mye problemer i starten. Det bedret seg heldigvis, og etter faceliften (med mange små endringer) ble Passat en svært kurant bil.

+ Pluss

Særlig highline-utgavene gir påkostet inntrykk
Høy kvalitetsfølelse

- Minus

Tungpustet med de minste motorene, stasjonsvogn og 1,6-liter er snaut.
Den reelle kvaliteten var ikke imponerende i starten

Beste kjøp

Det har det norske folk oppdaget for lengst! En stasjonsvogn med dieselmotor, gjerne i Highline-utgave.

Styr unna

4-dørs bil med liten bensinmotor og lite utstyr.

Sjekk også

Ford Mondeo (2000-2007)

VW Passat hadde flyttet grenser noen år tidligere, og Ford gjorde sitt ytterste for å overgå den med andre generasjon Mondeo. Spesielt gjaldt dette interiøre..

Mazda 6 (2002-2008)

Etter ørkenvandringen med siste generasjon 626, vartet Mazda opp med noe helt annet da de lanserte 6. En av de mest elegante bilene vi hadde sett fra Japan. ..

Audi A4 (1995-2001)

Den erstattet 80, og la grunnlaget for utrolig sterk Audi-framgang i mellomklassen andre halvdel av 90-tallet. A4 gjorde at Audi for alvor kunne konkurrere m..

Siste nytt om Volkswagen