TV 2 Play
Min konto
Finn biler og biltester

Nissan X-Trail

Nissan X-Trail

Nissan har rike offroad-tradisjoner med blant annet Patrol. Med X-Trail klarte de også å slå seg inn i massemarkedet. Det firkantete og trauste utseendet vinner ingen designpriser, men er funksjonelt og gir mye innvendig plass. X-Trail er også et lite hakk større enn de fleste konkurrentene.
Svært populær i starten med 2,2-liters dieselmotor. Med 114 hk er ikke dette akkurat noe råskinn, men bilen innbyr heller ikke til den mest aktive kjørestilen. Innvendig er det mye billigplast og en dashbordløsning som ikke er etter alles smak. Instrumentene er midtstilt og brukervennligheten ikke i toppklasse.
Salget var veldig bra i starten, men på bruktmarkedet er X-Trail en mindre attraktiv bil enn for eksempel Toyota RAV4 og Honda CR-V. Der disse to som regel går unna som varmt hvetebrød, blir X-Trail gjerne stående litt lenger.

Vanlige feil og problemer

benny mener benny quote På de første årsmodellene kan det komme litt rust i hjulbuene bak. På de aller første bilene (bare 2001-modeller) med 2,0-liters bensinmotor hender det at katalysatoren går i oppløsning. Partikler fra denne kan komme inn i sylinderne og føre til riper, oljeforbruk og i verste fall havari. På biler med dieselmotor har det vært oljelekkasje ved intercooler på noen biler og i tillegg ulyd (kraftig plystrelyd) fra selve turboaggregatet. Rust på bremseskiver bak og slakk i stabilisatorledd er vanlige feil på X-Trail.

+ Pluss

Gunstige priser
God plass, fullverdig familiebil

- Minus

Høy plastfaktor innvendig
Daffe motorer

Beste kjøp

En velutstyrt 2005/2006-modell med dieselmotor.

Styr unna

Kjipt utstyrte biler med bensinmotor av første årsmodell.

Kjøpt ny av

Folk med sans for firkantete linjer, gjerne eks-eiere av Volvo 240 og 940.

Sjekk også

Suzuki Grand Vitara (1998-2005)

Forgjengeren het bare Vitara og så ut som den var designet med linjal og bred tusj. Grand Vitara er adskillig mykere i formene og kom inn i tide til å få med..

Hyundai Santa Fe (2001-2005)

Hyundais første SUV er basert på plattformen til sedanen Sonata og skulle vise seg å bli en svært viktig bil for koreanerne. Santa Fe ble nemlig en knallsuks..

Honda CR-V (2002-2006)

Der første generasjon bærer litt preg av å være utviklet på beskjedne budsjetter, skjønte Honda at det var all grunn til å satse mer på generasjon to av CR-V..

Siste nytt om Nissan