TV 2 Play
Min konto
Finn biler og biltester

Honda CR-V

Honda CR-V

Der første generasjon bærer litt preg av å være utviklet på beskjedne budsjetter, skjønte Honda at det var all grunn til å satse mer på generasjon to av CR-V. Dette er på alle måter en mer påkostet bil.
Det er store forbedringer på komfort, kvalitetsfølelse og kjøreegenskaper. Bensinmotoren på 2 liter går stille og kultivert. Bilen er også blitt litt større. Interiøret er et solid skritt opp, men har fortsatt litt i overkant plastfølelse. Greit nok i forhold til de japanske konkurrentene i klassen, men langt fra Audi/Volvo-nivå. Fortsatt er firehjulstrekksystemet ganske enkelt, men det duger for de flestes bruk. Diesel ble introdusert i 2005, en sterk, stillegående og nøysom 2,2-liter.
Mange praktiske løsninger i interiøret. Blant annet er baksetet delt og kan skyves i lengderetningen. Også mange rom og oppbevaringssteder rundt omkring.

Vanlige feil og problemer

benny mener benny quote Driftssikker og grei firehjulstrekker for den gjennomsnittlige norske hyttefamilien. Bilene er svært bra teknisk sett, men rust på bremseskiver, og da særlig bak, er en gjenganger. Det samme er også slakk i lenkarmene, både foran og bak. Har bilen gått langt, er det heller ikke uvanlig at stabilisatorstagforingene er slitt og bør byttes. Det er også viktig å passe på at olje i differensialenheten bak har fått de foreskrevene oljeskiftene.

+ Pluss

God plass og mange fleksible løsninger
Meget bra allround-egenskaper

- Minus

Ikke bilen hvis du er ute etter seriøse terrengegenskaper
Litt billig-følelse i interiøret

Beste kjøp

Vårt valg er 150 hk bensin med Executive-pakke, navigasjon og skinninteriør. Hvis du ikke liker å gire, velger du en bil med automatgir.

Styr unna

LS med ulakkerte støtfangere og lite utstyr. Da er CR-V en ganske spartansk bil.

Kjøpt ny av

Den urnorske tobarnsfamilien med hytte på fjellet - og gjerne ikke altfor stor hund.

Sjekk også

Toyota RAV4 (2001-2005)

Toyotas medium-SUV kom i andre generasjon i 2000 og da ble det for alvor fart i sakene. RAV4 var en salgssuksess gjennom hele levetiden. Akkurat så mye offro..

Subaru Forester (2003-2008)

Andre generasjon Forester holdt seg til samme størrelse som forgjengeren og designmessig skjedde det heller ikke store sprell. Det ser mest ut som en litt om..

Nissan X-Trail (2001-2006)

Nissan har rike offroad-tradisjoner med blant annet Patrol. Med X-Trail klarte de også å slå seg inn i massemarkedet. Det firkantete og trauste utseendet vin..

Siste nytt om Honda