TV 2 Play
Min konto
Finn biler og biltester

Toyota RAV4

Toyota RAV4

Toyotas medium-SUV kom i andre generasjon i 2000 og da ble det for alvor fart i sakene. RAV4 var en salgssuksess gjennom hele levetiden. Akkurat så mye offroader som de fleste trenger – kombinert med fornuftig motorisering, greie kjøreegenskaper og brukbar plass. Bagasjerommet er riktignok ikke noe å skryte av. Men høyden gjør at du kan stable inn mye så lenge du sikrer bagasjen godt.
De kompakte utvendige målene gjør at den er lett å hanskes med både i bytrafikk og i parkeringshus. Interiøret kan overhodet ikke beskyldes for å være eksklusivt, selv i denne klassen. Mye hard og svart plast, men det er godt sammenskrudd. Kom i både tre- og femdørs utgave. Førstnevnte er sjelden og heller ikke særlig attraktiv på bruktmarkedet. Vi har sett bruktimporterte eksemplarer med drift bare på forhjulene. Anbefales kun hvis prisen er særdeles lav – og du aldri har behov for firehjulstrekk.

Vanlige feil og problemer

benny mener benny quote På RAV4 med 1,8-liters bensinmotor må du være oppmerksom på at det kan være skjørtebank i motoren. Dette høres som en hul klaprelyd og er særlig merkbart ved kaldstart. Sjekk også bremseskiver foran og bak, samt håndbrekkmekanismen. Ut over dette er RAV4 en «tut og kjør»-bil med få feil og mangler.

Hva skal du betale

Det finnes en del biler til salgs for under 150 000 kr. Disse er 2000/2001-modeller med bensinmotor og har ofte gått ganske langt. For 200 000 kr får du en 2004-modell med 150 hk bensinmotor med mye utstyr og automatgir, kilometerstanden skal være hyggelig. For en strøken 2005-modell i Sport-utgave med lav kilometerstand og dieselmotor, må du ut med oppunder 300 000 kr.

+ Pluss

Super kvalitet
Kvikk og lettkjørt til å være SUV.

- Minus

Føles stumpete og lite komfortabel
Liten innvendig

Beste kjøp

2003-modell eller senere, med facelift, dieselmotor og mye utstyr.

Styr unna

Biler med 1,8-liters bensinmotor og lite utstyr.

Historikk

2000 Toyota lanserte andre generasjons RAV4. Kom som enten kortversjon med to dører eller langversjon med fire dører. Kortversjonen hadde en 1,8-liters bensinmotor med 125 hk og 161 Nm. Langversjonen hadde 2,0 bensin på 150 hk og 192 Nm. Andre generasjon ble bare levert med firehjulstrekk med 50/50 fordeling av kraften på for- og bakaksel. Bilen fås med både 4-trinns manuell og 5-trinns automat. Utstyrsvarianter er Sol, Luna og Terra.
2003 RAV4 får en liten facelift som inkluderer nye frontlykter og baklykter samt noen små karosseriforandringer. Viktigste forandring er at RAV4 nå fås med en 2,0 diesel på 116 hk og 250 Nm.
2005 Produksjonen av andre generasjon blir avsluttet til fordel for den nye RAV4.

Sjekk også

Honda CR-V (2002-2006)

Der første generasjon bærer litt preg av å være utviklet på beskjedne budsjetter, skjønte Honda at det var all grunn til å satse mer på generasjon to av CR-V..

Nissan X-Trail (2001-2006)

Nissan har rike offroad-tradisjoner med blant annet Patrol. Med X-Trail klarte de også å slå seg inn i massemarkedet. Det firkantete og trauste utseendet vin..

Land Rover Freelander (1997-2006)

Land Rover traff markedet perfekt med Freelander. Den var lenge eneste alternativ til japanerne og koreanerne i denne klassen og i flere år Europas mest solg..

Siste nytt om Toyota