TV 2 Play
Min konto
Finn biler og biltester

Mitsubishi Outlander

Mitsubishi Outlander

Mitsubishi var en av mange bilfabrikanter som ikke hadde forutsett den kjempestore SUV-etterspørselen i Europa. Men hjemme i Japan hadde de en modell som het Airtrek - og vips ble den omdøpt til Outlander og skipet over.
Dermed var bilen egentlig to år gammel da den ble introdusert. Men Outlander klarte seg likevel greit i konkurransen. Kjøreegenskapene er mer personbil enn SUV, og du kan faktisk få den med «bare» forhjulstrekk også, i kombinasjon med 2-liters motor. Pass på at du ikke kjøper en av dem hvis det er firehjulstrekk du er ute etter! (Og uansett: Outlander med tohjulstrekk skal du ikke betale mye for!)
Kom også med 2,4-liter og 2-liter turbo som vi også kjenner fra Evo 8. Da snakker vi ulv i fåreklær! Outlander-interiøret er en liten nedtur, her er det mye billig-plast og trist design.

Vanlige feil og problemer

benny mener benny quote Kløtsjen på Outlander har lett for å slites fort. Om dette skyldes bilens eiere eller om den er litt underdimensjonert, vet vi ikke – men sjekk den i alle fall. Ellers er det på denne som på Mitsubishi generelt: Sjekk bremseskivene både foran og bak, for henholdsvis kast og rust. Defekte foringer i bakstillingen er ikke direkte uvanlig. Sprukket glass i tåkelampene foran kan forekomme og har trolig noe med kombinasjonen varme lamper og sølesprut å gjøre.

+ Pluss

Stort verditap gjør at du får den rimelig nå
Turboen er et diskret råskinn

- Minus

Begrenset innvendig plass
Ikke helt på høyde med de beste konkurrentene

Beste kjøp

Firehjulstrekk, godt utstyrt og så ny som mulig - helst en som har litt av fem års fabrikkgarantien igjen. Lav kilometerstand og en velholdt en-eiers bil, så er du i mål.

Styr unna

Biler uten firehjulstrekk, og med laveste utstyrsnivå som heter Inform.

Historikk

2003 Norsk lansering i mai. Under panseret finner du en 2-liters bensinmotor med 136 hk og manuelt gir, og en 2,4-liter på 160 hk med automatgir. De fleste selges med firehjulstrekk, selv om minste motor også fås som forhjulstrekker. Outlander kommer i utstyrsvariantene Comfort og Sport.
2004 Comfort og Sport blir omdøpt til henholdsvis Invite og Intense. Både Sport og Intense har skinnseter og alu-felger som standard.
2005 Nytt motoralternativ, en nedtrimmet turbomotor fra Lancer Evo VIII med 202 hk.
2006 Før salget tar slutt i desember har 3644 biler rullet ut på norske veier, 118 av dem med turbomotor.

Sjekk også

Honda CR-V (2002-2006)

Der første generasjon bærer litt preg av å være utviklet på beskjedne budsjetter, skjønte Honda at det var all grunn til å satse mer på generasjon to av CR-V..

Subaru Forester (2003-2008)

Andre generasjon Forester holdt seg til samme størrelse som forgjengeren og designmessig skjedde det heller ikke store sprell. Det ser mest ut som en litt om..

Suzuki Grand Vitara (1998-2005)

Forgjengeren het bare Vitara og så ut som den var designet med linjal og bred tusj. Grand Vitara er adskillig mykere i formene og kom inn i tide til å få med..

Siste nytt om Mitsubishi